Skip to main content

VULLING (SCHUIMEN)


Vulling voor je Outdoorkussens

Als je een kussen wilt laten maken kies je natuurlijk niet alleen uit diverse soorten stoffen. Ook de vulling moet gekozen worden en die keuze is belangrijk. Welke vulling je kiest hangt af van het gebruik van het kussen. Wil je een kussen dat strak van vorm is of liever een plof kussen met een wat nonchalanter effect? De vulling die je kiest is niet alleen afhankelijk van de vorm, maar ook van het gebruik. Bovendien is het belangrijk te bedenken hoe groot een kussen moet zijn. Tenslotte wil je het nog wel goed kunnen opbergen als het weer buiten slecht begint te worden en dan moeten je kussens niet al te groot zijn. Uiteraard wordt ook het comfort bepaald door het type vulling. Dat is mede afhankelijk van het gebruik.

PolyetherVulling voor strakke kussens

Wil je strakke kussens? Deze zijn - de naam zegt het al - strak van vorm en worden gevuld met koudschuim of polyether. Doo de strakke vorm van deze vulling kan het kussen precies op maat gesneden worden en dat betekent dat je een perfecte pasvorm kunt creëren.

Polyether

Polyether vulling is flexibel en veerkrachtig en opgebouwd uit ademende of lucht doorlatende cellen. Als je er op hebt gezeten veert het snel weer terug, maar op den duur kan er toch kuilvorming ontstaan. Polyether is verkrijgbaar in Soft, Medium en Hard. Soft wordt alleen gebruikt voor rugkussens, Medium en Hard zijn meer geschikt voor zitkussens.

waterdoorlatend schuimKoudschuim

Koudschuim vulling heeft veel veerkracht en biedt meer comfort dan polyether. Het voert snel vocht af omdat het een onregelmatige structuur heeft. Bij een koudschuim vulling ontstaat geen kuilvorming. Omdat koudschuim een langere levensduur heeft is het ook iets duurder. Je kunt kiezen tussen Medium en Hard. Medium is geschikt voor rugkussens en zitkussens, Hard alleen voor zitkussens.

vlokvullingVlokvulling voor plof kussens

Een plof kussen is een kussen zonder strakke vorm en wordt ook vaak een zacht kussen genoemd. Wil je een zachter kussen, dan kies je voor vlokvulling of siliconen vulling. Vlokvulling is een mix van kleine vlokjes van polyether en koudschuim. Als de hoes van het kussen net gevuld is kan het kussen in het begin nog wat stijf aanvoelen. Dat verdwijnt in de loop der tijd. 

Geen vulling kiezen

Heb je een paar goede kussens op je boot, caravan of gewoon thuis maar vind je de bekleding niet meer mooi? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen ze opnieuw te laten bekleden en de vulling te behouden. Neem in dat geval contact met ons op over de procedure.