Skip to main content

AFWERKING


Afwerking van jouw persoonlijke kussens

Ben je van plan om je persoonlijk ontworpen kussens te laten maken bij Outdoorkussens? Dan zul je inmiddels gezien hebben dat wij veel mogelijkheden bieden om je kussens helemaal in jouw stijl te laten vervaardigen. Natuurlijk kun je kiezen uit verschillende soorten stoffen in diverse kleuren en met de mooiste patronen. Qua vulling heb je een keuze uit diverse materialen, zodat je kussens altijd voldoen aan jouw behoeften. Wil je je outdoorkussens graag nog een extra bijzonder tintje geven? Dan kun je ervoor kiezen ze op een bijzondere manier te laten afwerken.

De uitstraling van jouw kussens wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door de afwerking. Juist daardoor geven je kussens een bijzonder effect in de omgeving waarvoor ze bedoeld zijn. Kies jij voor een nonchalante look of juist een stel luxe kussens? Het onderscheid maak je met een bijzondere afwerking die helemaal past bij jouw stijl.

Afwerking strakke kussens

Laat je een paar strakke kussens maken voor je boot, caravan, loungeset of terras? Dan kun je kiezen uit diverse manieren van afwerking. De normale manier van afwerken is de zogenaamde zijnaad. De stof wordt om het kussen heen gespannen en aan de zijkant dichtgenaaid. Zo ontstaat er aan de zijkant een naad die precies in het midden loopt. Vind je een zijnaad niet zo netjes of wil je liever een wat chiquer effect? Dan kun je ervoor kiezen een tussenstuk te laten plaatsen. Daardoor worden de boven- en onderkant van je kussen gescheiden door een stuk stof dat ertussen gestikt wordt. Als je een wat breder kussen hebt (vanaf 60 cm) geeft dat een mooi effect. Wil je een exclusiever kussen laten maken? Kies dan voor een kussen met een dubbel koord tussen de naden dat in dezelfde kleur is gemaakt als de stof van het kussen. Dat geeft je kussen nét een wat luxere uitstraling.

Afwerking plof kussens

Wil je zachtere kussens laten maken zoals bijvoorbeeld sierkussens, een zitzak of een zacht rugkussen op je loungebank? Dan zijn er net wat meer mogelijkheden qua afwerking. Natuurlijk kunnen we je plof kussens net zoals bij de strakke kussens een zijnaad of een zijnaad met enkel of dubbel koord geven. Ook een tussenstuk is mogelijk bij plof kussens. Daardoor wordt het kussen net iets rechter en dat geeft een iets strakkere uitstraling. Wil je graag een nonchalante uitstraling geven aan je plof kussen? Kies dan voor een volant. Dat is een vastgenaaide strook rondom de zijnaad van je kussen. Vaak is het ongeveer vier centimeter breed.